Blacky ([info]kamienczanka) wrote in [info]ua_travels,
@ 2006-03-14 15:05:00
Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:Чортків, фото

Чортків, 8 березня
43,85 КБ
Я дуже-дуже люблю Чортків, що не всі розуміють. Ну але менше з тим. Там класно. Тому й люблю.
Любов почалася 26 липня 1997 року - і триває вже майже 9 років. Нє, ну замок там, звичайно, дивний - на чорта було будувати такий Пєнтагон під горою, з якої його за першої ж війни й розбомбили, відомо тільки Гольському, який то будував. Був або масоном, або бовдуром, більше варіантів немає.
Проте крім замка там є фантастичний костел, дві дерев'яні церкви, храм в формі тризуба і купа інших приємних речей, з яких найприємніша - стара фахверкова ратуша з півником на флюгері і шалено страшним, але дешевим рестораном "Лемківська світлиця" під флюгером.

(Post a new comment)

А, ще
[info]kamienczanka
2006-03-14 12:17 pm UTC (link)
Почитати пром істо і подивитися на більшу кількість фото, в тому числі й купу старовинних:
http://castles.com.ua/index.php?id=cho

(Reply to this)

Нет, ну нельзя
[info]shyka2
2006-03-14 12:19 pm UTC (link)
такие фото публиковать в рабочий день
разве можно после такой красоты работать???
а где он этот Черткив? на будущее так *планируя*

(Reply to this) (Thread)

Re: Нет, ну нельзя
[info]kamienczanka
2006-03-14 02:24 pm UTC (link)
Тернопільська область, південь. Друге за кількістю населення місто Тернопілля. 30 000 жителів. 70 км від Кам*янця. Є залізничний вокзал, якісь там навіть київські поїзди зупиняються.

(Reply to this) (Parent)

[info]dyvo
2006-03-14 12:24 pm UTC (link)
ні ну це вже знущання...
я сиджу і цілими днями відмовляю себе їхати у той Чортків, а тут отаке...
Ну як тепер не поїхати?!!!!!!!!!!

(Reply to this) (Thread)

Елементарно.
[info]kamienczanka
2006-03-14 02:23 pm UTC (link)
Взяти -і не поїхати! А вот так!! Якщо людина цілими днями відмовляє себе туди їхати, поїхати туди буде свинством по відношенню до відмовлянь! :))

Нє, як не були, побувайте. Приємне місто. за що ще люблю - втричі менше за Кам*янець, а металерська тусня була значнішою. В касетні часи саме звідти возила Тіамати, Мунспели, Рамштайни чи якісь Лейк ов Тірз.

(Reply to this) (Parent)(Thread)

Re: Елементарно.
[info]dyvo
2006-03-14 02:39 pm UTC (link)
ні, я просто тепер морального права не маю не поїхати в таку красу. Тим більше шо є де зупинитися. на відміну від Кам"янця...

(Reply to this) (Parent)

[info]dyvo
2006-03-14 12:35 pm UTC (link)
а остання фотка - це костел їхній? у мене там знайомий священик :-)))

(Reply to this) (Thread)

Угу
[info]kamienczanka
2006-03-14 02:26 pm UTC (link)
А можна його контакти?

Re: Угу
[info]dyvo
2006-03-14 02:38 pm UTC (link)
хм...дивлячись для чого. Не можу ж я дати отак незнайомій людині контакти свого друга невідомо для чого. Соррі без образ...

[info]kamienczanka
2006-03-14 09:24 pm UTC (link)
Ну як для чого? Звабити, потім розбити серце (буквально. Сокирою) -і забути:)

Винятково на рахунок історичних деяких деталей. Скажімо, мій добрий знайомий пише вже третій том монументальної праці про костели регіону. ВСІ костели. З Чортківським проблема - в одних джерелах автором названо Сас-Зубжицького, в інших - Тальовського. Більшості населення то до лампочки. Але не нам :)

[info]dyvo
2006-03-15 08:18 am UTC (link)
тут він тобі допомогти не зможе - він там живе лише з січня і навряд чи шось конкретне знає.
Раджу просто прийти до костьолу і запитати священиків. Вони нестрашні, допоможуть :-)))))

(Reply to this) (Parent)

[info]easy_tm
2006-03-14 03:52 pm UTC (link)
Чому не розуміють? Чортків одне з найчудовіших містечок України. Мені теж дуже подобається, хоч я й була там лише один раз:)

(Reply to this) (Thread)

Саме так!
[info]kamienczanka
2006-03-15 10:00 am UTC (link)
А я була мільон мільярдів, і ще стіки ж побуваю, як не помру :)

Re: Саме так!
[info]easy_tm
2006-03-15 10:58 am UTC (link)
Може і я ще побуваю:) Тобі ближче:)

(Reply to this) (Parent)

[info]buboks
2006-03-14 09:33 pm UTC (link)
Хочу! А на 5-й фотці це не сучасна церква? Подібну бачила в Луцьку, адвентисти збудували

(Reply to this) (Thread)

Ні
[info]kamienczanka
2006-03-15 09:59 am UTC (link)
Це костел початку ХХ ст. Зараз там Карітас. А луцька кірха - 1909, так що теж не сама нова:)

(Reply to this) (Parent)

[info]an_d_y
2006-03-15 07:33 am UTC (link)
Цікавинка!!! Дуже класні фото!

(Reply to this) (Thread)

Гарний юзерпік.
[info]kamienczanka
2006-03-15 09:48 am UTC (link)
Тіки з зіркою щось не в порядку. :о)

(Reply to this) (Parent)

Beautyfull, sweet and cool!!!!!!
(Anonymous)
2006-09-18 01:26 am UTC (link)
Pruvit!! Ya zaraz zhuvy y Canadi, ale 4 poku tomu zhula u 10 hvulun vid Chortkova, i tsi fotohrafiyi meni duzhe bahato nahadalu... Cherez piv poky ya yidu nazad na Ukrainu i zvuchayno shzho postuplyu u Chortkiv.. Tam diysno duzhe krasuvo!!! A osobluvo zumoyu!!!

Lena
angel90@list.ru

(Reply to this) (Thread)

Re: Beautyfull, sweet and cool!!!!!!
[info]kamienczanka
2006-09-18 05:56 am UTC (link)
Тоді вам може бути цікаво поритися тут в мене на сайті:
http://www.castles.com.ua/index.php?id=n24n
Там значно більше фотографій. І Чортків є і весняний, і літній, і осінній...
Я Чортків люблю:)

(Reply to this) (Parent)

Чорткив на 8-ое Марта
[info]larkat
2007-03-01 10:32 am UTC (link)
Потрясающе!
собираемся увидеть всю эту красоту 8-ого марта.
Была на Вашем сайте, обворожительная каменчанка, и поняла, что никто лучше Вас не поможет.
Если не затруднит, подскажите:
1. как искать жилье в Чорткиве (едем двумя семьями на машинах из Киева)
2. что еще можно посмотреть поблизости (у нас будет в общем сложности 3-4 дня).
Можете отвечать на украинском.
Удачи!
Лариса

(Reply to this) (Thread)

Wow!
[info]kamienczanka
2007-03-01 11:49 am UTC (link)
Кияни ДОЗВОЛИЛИ мені відповідати українською! Польщєна *втираючи сльози червоними дипломами іняза та російської філології* :)

В самому Чорткові три готелі. В центрі Авіаносець і Таня, на виїзді Гетьман. Туристів там мало.
Що дивитися поруч? Так якщо ви знаєте мій сайт, тотам вже все є, правда?:) Продивіться Чортківський та сусідній райони, особливо зверніть увагу на Борщівщину і Бучач.

Re: Wow!
[info]larkat
2007-03-01 01:08 pm UTC (link)
Я же вижу, что вам приятнее писать на родном языке (как, впрочем, и мне). Дело не в разрешении-дозволении, а во взаимопонимании.
Спасибо, за подсказки.

(Reply to this) (Parent)

[info]larkat
2007-03-02 09:15 am UTC (link)
Еще одна просьба. Я составила приблизительный план поездки.
Пожалуйста, просмотрите. Может, что-то следует изменить?

1-ый день – дорога. Поселение в Чорткове.
2-ой день – Чортков и Бучач.
3-ий день – Борщов, Хотин, Каменец-Подольский.
4-ый день – Возвращение с заездом в Теребовлю.

Что, по-вашему, нужно посетить ОБЯЗАТЕЛЬНО в Бучаче, Борщове и в Теребовле?
Заранее спасибо!

[info]kamienczanka
2007-03-02 09:21 am UTC (link)
В Борщові аматорам від краєзнавства робити нічого. Подивіться вище, я радила не Борщів,а Борщівщину. Ну є ж сайт, там же ВСЕ є?!?

[info]larkat
2007-03-02 12:07 pm UTC (link)
В том-то и дело, что на сайте - ВСЕ. По одному только Борщовскому району приводится список почти из 30 объектов.
Но поскольку Вы не в настроении, оставляю Вас в покое. Разберемся как-нибудь и сами.
Удачи!

(Reply to this) (Parent)

[info]sedmoi_p
2007-03-19 05:07 pm UTC (link)
Чорткiв це круто!!! Я жила в Чортковi в дитинствi, бабуся з дiдусем працювали в першiй гiмназii iм Маркiяна Шашкевича, так що я його весь облазила. Лiтом обов'язково там буду!!!Не уявляете якi ви щасливi що маете можливiсть iздити туди. Зараз живу в Свердловску i вiдвожу душу тим що дивлюся такi сайти.За фотки вельми дякую:))) Буде щось новеньке plzzz дiлiться iнфою. Ще раз дякую :)))

(Reply to this) (Thread)

[info]kamienczanka
2007-03-19 05:09 pm UTC (link)
Там в мене в жж була дуууууже цікава стара фота центру Чорткова. А можна її ж у мене на сайті глянути, на стоірнках, присвячених Чорткову. а ще недавно мене показували в кіно, і я там розказувала про Чортків теж:))

(Reply to this) (Parent)

(Anonymous)
2007-07-10 06:42 pm UTC (link)
privet!!! v mene tyt nemalenka problemka ne mozhy zareestryvatus. ia takozh zhula v Chortkovi ale 2 roku tomy pereixala v shtatu. ia vchulas v himnazii, i bachy scho tu trishku znaesh Chortkiv!!! iak tilku zarestryyus bydy perepusyvatus .

[info]fanasko
2007-09-08 01:20 am UTC (link)
Я теж із Чорткова, в штатах вже 3 рік. Вчилася в 6 школі, на днях їду відвідати батьків. Буде можливість пиши

(Reply to this) (Parent)

[info]fanasko
2007-04-13 01:02 am UTC (link)
Хочу сказати, що окрім іншої краси, милує своїм оком церква Святої Покрови, там є капличка з цілющим джерелом Всецариці не можу згадати коли, але там явилась Матір Божа. В той момент один чоловік знімав на відеокамеру нічого не замітивши, а коли в дома став переглядати, то побачив постать Матері Божої, ака своїм сяйвом закрила хрест. На сьогоднішній день фотогріфію можна побачити біля джерела, або придбати у крамниці, яка знаходиться біля церкви.

(Reply to this) (Thread)

[info]kamienczanka
2007-04-13 04:41 am UTC (link)
ой яка феєрична маячня:))

[info]fanasko
2007-04-13 04:43 pm UTC (link)
А якщо я Вам дам до пари номерет телефону священика, Ваша думка зміниться?

[info]kamienczanka
2007-04-15 07:06 pm UTC (link)
звичайно ж ні. Серед священиків розумних людей катастрофіячно мало. серед чортківських - взагалі мізер. мала нагоду переконатися:)

[info]fanasko
2007-04-18 05:26 am UTC (link)
якщо на те пішло то колись були священики, можливо і розумні зараз одні бізнесмени. В рідному Чорткові не була вже рік, та коли б не приїхала додому - в першу чергу іду до Джерела Всецариці. Я ніколи не пила води з "крану" тим більше з джерела, але в цієї води солодкуватий смак, багато людей лікуються нею. Бачу фото церкви у Вас застаріле, зараз там поставили нові ворота.
P.S. номера телефонів готелів у Чорткові. АВІАНОСЕЦЬ 8(03552) 2-18-30 ГЕТЬМАН 8(03552)3-12-84

[info]kamienczanka
2007-04-18 05:51 am UTC (link)
На фотографіях чітко вказана дата зйомки: 8 березня 2006. З того часу була в Чорткові ще двічі.
А навіщо мені готелі? До Кам*янця 75 км:). Тим більш, знаю, де всі три розташовані...

[info]fanasko
2007-04-19 12:48 am UTC (link)
Ви хоча знаєте де вони розташовані, а деякі люди й того не знають, тому і додала.

[info]kamienczanka
2007-04-19 06:06 am UTC (link)
А ви розумієте хоч, що ваші коментарі бачу лише я? тема дуже і дуже стара, тому про неї крім мене ніхто й не пам'ятає. Та й я пам*ятаю лише тому, що ваші коментарі мені приходять в пошту:)

[info]fanasko
2007-04-20 12:20 am UTC (link)
Я теж отримую Ваші коментарі в пошту, але я їх не пам*ятаю, мій комп*ютер не читає російський і український алфавіт, а може Ви йому не сподобалися, (він у мене чоловічого роду). Тай мені не важко лишній раз видалити зайві повідомлення. На YAHOO за ніч я отримую до 2000 непотрібних повідомлень, буває і більше, а переглянути потрібно всі. Вибачте якщо я Вас обідила. Більше писати не буду.

Классный город
(Anonymous)
2007-06-15 07:36 pm UTC (link)
Бываю очень часто в этом красивейшем городе на западе Украины.
А куда деваться - жена из Чорткова, и родственники гостеприимные живут
на ул. Шопена-бична. Дай бог всем им здоровья.

(Reply to this) (Parent)

[info]kamienczanka
2008-02-24 01:38 pm UTC (link)
Може, вам буде цікаво:
http://community.livejournal.com/arch_heritage/39886.html#cutid1
свіженький Чортків:)

(Reply to this) (Parent)

(Anonymous)
2007-06-30 02:52 am UTC (link)
ja zaraz zuvy y New Yorky,bulo duze pruemno pobachutu ridni miscja,klasni fotku.

(Reply to this) (Thread)

(Anonymous)
2007-09-08 01:15 am UTC (link)
Не спорю місто красиве, тому знову їду в рідні краї. Цікаво, яке воно зараз місто Чортків?

(Reply to this) (Parent)

Create an Account
Forgot your login or password?
Login w/ OpenID
English • Español • Deutsch • Русский…