| Владя ( @ 2008-01-28 09:21:00 |
| Entry tags: | Гусинці, Київська обл. |
Гусинці. Затоплена церква, В суботу зробив собі крезі тур.
Виришив знайти Гусинці та затоплену Покровську церкву.
Це не подалік Ржищева, але сама церква блище до лівого берега Каневського водосховища. Тому було вирішено їхати не до Ржищева (Київ - Українка - Стайки - Гребені - Ржищев), а з іншого боку Київ - Бортничі - Головурів - Старе - а далі по координатам вказаних на карті.

Доволі непогано навігатор вів по селам і дорогах, поки не почалась лісова дорога, але це мене не збентежило і я все іхав далі і далі к цілі, незважаючи на перешкоди.
Але коли почались вузеньки тропи, дорогами назвати тяжко то я почав сумніватися, але їхав далі і далі, краса неопісуєма.
Поки не доїхав до піску в якому загруз і 2.5 години викопував машину палкою та руками Був один, ліс, нікого немає, трохи був в роспочі думав що тут і заночую Далі не поїхав, розчарований поїхав назад. Саме цікавє що по чьому лісу на деревах висять вказівки на Гусинці, але на легковому авто доїхати неможна, гадаю там їздять тільки вантажівки. Так я і не побачів церкви ((( Але я не здаюся іншого разу поїду через Ржищев, але чого приваблював лівий берег тому що по льоду можно було дійті до церкви без перешкод. Як буде з боку Ржищева незнаю, а може уже коли потіпліє взяти надувну лодку і поплити, як би там не було я вже вирішив я її всеодно дістанусь.
Також бачив цікаву березову рощу зі зламаними верхівками 

Виїхавши з лісу, навігатор показав новий маршрут і я поїхав заброшеною, роздовбаною дорогою яка колись була асфальтована, але ось що з неї зісталось
а тут зовсім ніщо не нагадує на дорогу , але як що бути відвертим то вона мені сподобалась вона зразу мене вівела то с. Старе неможу назвати дорогу бо в нее нема назви.
На зворотній дорозі мене супроводжував файний захід сонця.

ну і трохи інфи про водосховище як що вже згадав його
Каневское водохранилище
Каневское водохранилище (укр. Канівське водосховище) — одно из шести крупных украинских водохранилищ на Днепре, расположенное частично в Киевской и частично в Черкасской области.
Каневское водохранилище покрывает площадь 675 км² и содержит около 2,63 км³ воды. Его длина составляет 123 км при максимальной ширине 8 км. В наиболее глубокой точке водоём насчитывает 21 м. У берегов Каневское водохранилище весьма мелкое. В него впадают реки Стугна и Трубеж. Наиболее крупными городами у Каневского водохранилища являются Киев (южные пригороды), Переяслав-Хмельницкий и Канев.
Плотина водохранилища находится восточнее Канева. При ней имеются гидроэлектростанция и шлюз. Плотина была построена между 1972 и 1978 и является преимущественно крупной дамбой общей длиной в 16 км.
В ходе создания водоёма многие жители сопредельных посёлков были принудительным образом переселены. Большинство из них вселилось в новые искусственные города, построенные государством вокруг новосозданного озера.
Экономическая польза Каневского водохранилища является предметом ожесточённых споров. Много ценной сельскохозяйственной земли оказалось затопленной, а переселение жителей был дорогим и трудным. Мощности созданной гидроэлектростанции едва ли хватает, чтобы компенсировать весь ущерб, возникший в связи с созданием водохранилища.
а також відео