Владя ([info]vladya) wrote in [info]travelua_com_ua,
@ 2008-01-28 09:21:00
Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:Гусинці, Київська обл.

Гусинці. Затоплена церква, В суботу зробив собі крезі тур.
Виришив знайти Гусинці та затоплену Покровську церкву.
Це не подалік Ржищева, але сама церква блище до лівого берега Каневського водосховища. Тому було вирішено їхати не до Ржищева (Київ - Українка - Стайки - Гребені - Ржищев), а з іншого боку Київ - Бортничі - Головурів - Старе - а далі по координатам вказаних на карті.

Гусинці Гусинці Гусинці

Гусинці

Доволі непогано навігатор вів по селам і дорогах, поки не почалась лісова дорога, але це мене не збентежило і я все іхав далі і далі к цілі, незважаючи на перешкоди.

Гусинці

Але коли почались вузеньки тропи, дорогами назвати тяжко то я почав сумніватися, але їхав далі і далі, краса неопісуєма.

Гусинці

Поки не доїхав до піску в якому загруз і 2.5 години викопував машину палкою та руками Був один, ліс, нікого немає, трохи був в роспочі думав що тут і заночую Далі не поїхав, розчарований поїхав назад. Саме цікавє що по чьому лісу на деревах висять вказівки на Гусинці, але на легковому авто доїхати неможна, гадаю там їздять тільки вантажівки. Так я і не побачів церкви ((( Але я не здаюся іншого разу поїду через Ржищев, але чого приваблював лівий берег тому що по льоду можно було дійті до церкви без перешкод. Як буде з боку Ржищева незнаю, а може уже коли потіпліє взяти надувну лодку і поплити, як би там не було я вже вирішив я її всеодно дістанусь.

Також бачив цікаву березову рощу зі зламаними верхівками

Гусинці

Гусинці

Виїхавши з лісу, навігатор показав новий маршрут і я поїхав заброшеною, роздовбаною дорогою яка колись була асфальтована, але ось що з неї зісталось

Гусинці

а тут зовсім ніщо не нагадує на дорогу , але як що бути відвертим то вона мені сподобалась вона зразу мене вівела то с. Старе неможу назвати дорогу бо в нее нема назви.

Гусинці

На зворотній дорозі мене супроводжував файний захід сонця.

Гусинці

Гусинці

Гусинці

Гусинці

ну і трохи інфи про водосховище як що вже згадав його

Каневское водохранилище

Каневское водохранилище (укр. Канівське водосховище) — одно из шести крупных украинских водохранилищ на Днепре, расположенное частично в Киевской и частично в Черкасской области.

Каневское водохранилище покрывает площадь 675 км² и содержит около 2,63 км³ воды. Его длина составляет 123 км при максимальной ширине 8 км. В наиболее глубокой точке водоём насчитывает 21 м. У берегов Каневское водохранилище весьма мелкое. В него впадают реки Стугна и Трубеж. Наиболее крупными городами у Каневского водохранилища являются Киев (южные пригороды), Переяслав-Хмельницкий и Канев.

Плотина водохранилища находится восточнее Канева. При ней имеются гидроэлектростанция и шлюз. Плотина была построена между 1972 и 1978 и является преимущественно крупной дамбой общей длиной в 16 км.

В ходе создания водоёма многие жители сопредельных посёлков были принудительным образом переселены. Большинство из них вселилось в новые искусственные города, построенные государством вокруг новосозданного озера.

Экономическая польза Каневского водохранилища является предметом ожесточённых споров. Много ценной сельскохозяйственной земли оказалось затопленной, а переселение жителей был дорогим и трудным. Мощности созданной гидроэлектростанции едва ли хватает, чтобы компенсировать весь ущерб, возникший в связи с созданием водохранилища.

а також відео

(Post a new comment)

[info]andy_babubudu
2008-01-28 09:06 am UTC (link)
Дозвольте спитати, НА ЧОМУ ж Ви їхали по таких дорогах? І як об'їхали дерево, що лежало поперек "дороги"? :)

(Reply to this) (Thread)

[info]vladya
2008-01-28 10:11 am UTC (link)
ви не повірите на деу нексія )) коли виїхав з писку, не було вибору і треба було повертатися, то с трудом розумів як я ще так далеко заїхав %) Дерево об’їхав з лівої сторони там вже хтось до мене вирубав кущі. Таких дерев у мене на шляху було 3 шт. (
Так що крезі тур ще той вийшов ...
Хоча мені сподобалось, красиво, ліс, зачаровує, доволі цікаво вийшло хоч і так і не доїхав, тай ще покопався у піску ....
Ну і як подарунок за мої зусилля я отримав такий файний захід сонця.

(Reply to this) (Parent)(Thread)

[info]andy_babubudu
2008-01-28 11:43 am UTC (link)
Як же мені жаль Ваш автомобіль! :)
Я декілька разів тез застявав у лісах біля Новомосковська на "копійці". Декілька разів у піску, а один раз машину на пень посадив. Добре, що не один був, а то там би вона й залишилася назавжди :)

доречі, дуже файнеміста у Дніпропетровській області, Солоний лиман зветься. Дуже нагадує Метрве море в Йорданії: http://andy-babubudu.livejournal.com/5276.html#cutid1

[info]vladya
2008-01-28 01:05 pm UTC (link)
цікаво те що він не мій, на своєму не поїхав би ... :)
Я ще не фотографував як був у піску, або як об’їжджав дерева, звалені на дорозі, бачив би мій шеф .. ггг
Не дивлячись на все я поїхав далі і коли вже почалися зовсім піски то вже не наважився, а то б дійсно ночував би в лісі.

Дякую за посилання, пишіть, цікавості будемо раді ;)

Я планую в цьому році побачити Донецьку і Дніпропетровську обл., так що маю надію що все вийде.

[info]andy_babubudu
2008-01-28 02:23 pm UTC (link)
Добре :) Тоді якщо треба буде щось підказати по Дніпропетровській області, звертайтесь, будь ласка :)

[info]vladya
2008-01-28 02:26 pm UTC (link)
дякую, домовились ...

(Reply to this) (Parent)

[info]gadionysh
2008-01-28 10:32 am UTC (link)
бугага, нам Гусинці теж підкорилися тільки з другого разу :))
А перший раз ми застрягали в піску разів зо п'ять...

(Reply to this) (Thread)

[info]vladya
2008-01-28 11:06 am UTC (link)
мені одного разу вистачило, до того я був один и прийшлось копати одному , руцями, потім підкладувати гілки, тільки з другого разу зміг вибратись ...

наступного разу поїду с іншого боку, хоча, блін, хотілось ліва заїхати, там церква блище к берегу.

[info]partisan83
2008-01-28 03:45 pm UTC (link)
Колеги, там як мінімум ще три дороги з Сошникова до Гусенців, де проїде що завгодно. Але найкоротша через полігон навпростець (там власне і піски). І там можна проїхати тільки треба їхати повільно і шукати тверді ділянки. Доречі на самій базі Гусенці до нерестового періоду спокійно можно взяти човна і побувати і на церкві, і на острові Зміїний (лисий пагорб за церквою).
ЗЫ. Але на УАЗі зручніше :):)

[info]vladya
2008-01-28 05:12 pm UTC (link)
Я не доїхав до Сошників, коли проїхав Старе взяв напрямок через ліс. Потім коли зрозумів що через піски не проїхати, знайшов дорогу яка нагадувала асфальтну, але вже було пізно їхати, може по неї я якраз і об’їхав би піски. Може треба буде якось ще спробувати, треба буде топографічну карту подивитись, а то я їхав по навігатору, він мені коротший путь і вказав …
Доречи коли я пишу у навігаторі координати церкви то він створює маршрут все ж через Ржищів. Може так і треба зробити доїхати до Ржищева, а там вже на човні доплисти і до церкви і до Зміїного.

А що там за полігон? Бо я там зустрічав різні споруди серед пагорбів )) невже танковий?

[info]partisan83
2008-01-29 07:24 am UTC (link)
Топографічна карта то добре, але краще знати куди їхати. По карті і болота не всі вказані ;);). Коротко описаний маршрут тут http://forumna.fastbb.ru/?1-3-0-00000024-000-0-0-1181048650. На човні довго, дорого (якщо не на своєму), але насправді цікаво. Та від бази до церкви десь метрів 300, а із Ржищева десь кілометрів 6. Через Старе іде також дорога, але там розбита військова бруківка, а потім нормальні грязі, куди б я на недоприводі по мокрій погоді б не сунувся.
Якщо використовувалася програма для навігатора із векторними картами (Натек, Візіком, АйГоу, ГісРусса) то воно правда довело найкоротшим шляхом до кінця асфальту, а от далі по азимуту (тут тільки на амфібії :)). Краще на позашляхах використовувати ОзіЕксплорер з Генштабівськими растровими картами.
Полігон біля Гусенців не діючий, загальновійськовий, а от у Старому є діючий, також для загальновійськових навчань (наскільки це можливо після розпаду СРСР) та навчань МВС та внутрішніх військ. От.

[info]vladya
2008-01-29 10:53 am UTC (link)
дякую за маршрут ...
ого 6 км, я не думав що там так далеко, тоді треба все ж через лівий берег добиратися ...
у мене програма та карти iGo, треба буде якось той дорогою що ви написали ...

КОли повертався старою дорогою я і виїхав відразу до воїнської частини ... Я от думаю, мож треба до піску доїхати, а там пішком, чи далеко ?

[info]partisan83
2008-01-29 11:51 am UTC (link)
Якщо про ті піски що по моєму опису - тоді це пів-дороги... Від Сошникова до бази Гусинці 12 км по лісу. Тобто пішки 6 км... Ну, так би мовити, "недалечко" :):).

[info]vladya
2008-01-29 01:39 pm UTC (link)
, зрозуміло, ще буду думати як взяти цю "фортецю" ...
поки що думаю, коли буде тепліше, взяти резинову лодку і поплити від Ржищіва.

(Reply to this) (Parent)

[info]white_vol4enok
2009-06-03 09:27 am UTC (link)
а можна дізнатися скільки може коштувати взяти човен у Ржищеві, і де там можна залишити авто.

А у тих пісках ми одного разу проїхали, правда нам треба було дістатись трохи блище ніж Гусинці.

(Reply to this) (Thread)

[info]vladya
2009-06-03 09:57 am UTC (link)
дороговато коштує, десь від 60 -80 грн. і вище.
Машину можна залишити на пляжу, або пристані

Але в церкву вже потрапити не можна. Там поставили жалізні двері і кажуть що будут робити платний вхід.

Я того року с Ржищева всеж таки добрався до неї http://travelua.com.ua/rschev_gysinci.html

(Reply to this) (Parent)

Create an Account
Forgot your login or password?
Login w/ OpenID
English • Español • Deutsch • Русский…