Home

Previous Entry | Next Entry

В неділю 11 травня прибирали схили біля Пейзажної алеї. Витягнули величезну купу використаних фєрверків, три великих мішка пляшок, бульбуляторів, іншого сміття. Схили страшно засрані. Прибрали дуже багато, але багато і залишилося - в малодоступних місцях, на дуже крутих схилах.

Все, що могли зібрати - перенесли під сходи, що під дорогим французьким рестораном. Нести до найближчих контейнерів - нереально. Також на бетонних сходах спреєм написали заклики до громадян не смітити. Тексти придумали такі:

"Сміття навколо - смітник в голові"

"Запланував пікнік - подбай про сміття"

"Пляшки, целофан, феєрверки - забирай з собою"

"Не сміти!"

"Збережи старий Київ!"

На жаль не виходить фотки вставити просто в текст, тому даю лінк на фотогалерею.

http://picasaweb.google.com/mehaylek/Aleya_eko

Вирішили написати заяви в різні інстанції (може позвонити на 051 чи як там?), додати фотографії, вимагати встановити контейнери для сміття і забезпечити регулярне його вивезення, а також встановити оголошення / стенди з пропагандою щоб не смітили.

Comments

[info]kyanka wrote:
May. 12th, 2008 10:38 am (UTC)
Місцевий дідусь (і за сумісництвом - чийсь там батько - "Кияни", нє?) обіцявся зателефонувати до районного сміттяра.
Десь на рівні середи-четверга варто буде там прогулятися і глянути на купу.
[info]ajvazovska wrote:
May. 12th, 2008 10:55 am (UTC)
Молодці! Але балончиками розписувати сходи навіщо? Не естетично зовсім і не зовсім ефективний метод боотьби зі сміттям, нажаль.
[info]horbal wrote:
May. 12th, 2008 11:11 am (UTC)
зато всі звертають увагу і читають що там написано.
ми ж не похабєнь писали

а дійсно важливу "пропагандистську" інформацію
[info]kyanka wrote:
May. 12th, 2008 11:13 am (UTC)
Є варіанти: залишити послання фарбою на паркані, висадити квіточками, заклеїти все навкруг плакатами а-ля Катеринчук, видряпати ножичком на дереві. Або мовчки піти - типу прийшли добрі ельфи, прибрали й тихенько полетіли, а ви смітіть і далі.

Написи на асфальті, по якому ходять люди і який відкритий усім дощам і вітрам, протримаються в кращому разі до середини літа. Крім того, як на мене, вони значно менше зачіпатимуть естетичні почуття "киян та гостей міста", ніж ті купи сміття, які прикрашають краєвид нині.
[info]horbal wrote:
May. 12th, 2008 11:19 am (UTC)
точно.

треба буде взяти фарбу якою дорожню розмітку роблять.

і через трафарет.

так щоб до осені протрималося.
[info]kyanka wrote:
May. 12th, 2008 11:23 am (UTC)
Білу чи жовту?

Чи краще люмінісцентну - щоб був ефект собаки Баскервілей. І підгулявші кумпанія боялися туди ходити. Тіки замахнувся пляшку викинути - а там горить: "НЕ СМІТИ!"
Так і протверезіти можна.
[info]horbal wrote:
May. 12th, 2008 11:47 am (UTC)
вау
[info]kyanka wrote:
May. 12th, 2008 11:55 am (UTC)
Добре, не будемо людям свято псувати.
Зробимо скромненько: "Не смітіть, будь ласка. Урна туточки..."
[info]ajvazovska wrote:
May. 12th, 2008 11:20 am (UTC)
Це виключно моя суб'єктивна позиція, яка безперечно може аргументовано критикуватися. Але мене страшенно дратують написи а-ля графіті будь де і незалежно від характеру повідомлення. Сорі:)
[info]arizona_ wrote:
May. 12th, 2008 11:24 am (UTC)
не етично? а як по-вашому звертатися до бидла, яке несе туди тони склотари? факсом?
[info]ajvazovska wrote:
May. 12th, 2008 11:27 am (UTC)
Нічого такого я не написала. Втім, ідея пана Горбаля щодо трафаретів є абсолютно адекватною.
[info]arizona_ wrote:
May. 12th, 2008 11:30 am (UTC)
ідея пана Горбаля чудова:)
мене просто розсмішило слово "не естетично":)
трафарети якщо зробить, це супер
[info]supersymetriya wrote:
May. 12th, 2008 05:13 pm (UTC)
факсом)))))))))))
гич))))))))))
[info]polar_bird wrote:
May. 12th, 2008 11:57 pm (UTC)
йок!
але трамвай набережної хочуть прибрати. це - ще один крок до забудови схилів...
і 5 маршрут вже вдруге (?) зникає з мапи міської комунікації...
[info]horbal wrote:
May. 13th, 2008 06:38 am (UTC)
так, я бачив про трамвай... але без мосту патона трамвай вже давно став "кастрованим"
[info]polar_bird wrote:
May. 14th, 2008 07:44 am (UTC)
згоден. але якщо б його дотягти до Видубичів, а тоді до Корчуватого/Мишоловки... плюс його наявність реально вберігає схили від забудови.

Profile

[info]saveoldkyiv
Збережи Старий Київ
Системний дерибан

Latest Month

July 2009
S M T W T F S
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031