Home

Previous Entry | Next Entry

В суботу, 10 травня Блок Кличка проводив мітинг в сквері біля київського велотреку "Авангард". Головною темою мітингу була тема незаконних забудов. Ініціатива "Збережи старий Київ" влаштувала маленький перформанс.

Мітинг також відвідав кандидат на посаду київського міського голови Віталій Кличко. В рамках цієї зустрічі з виборцям, він відповідав на запитання громадян.

Активісти громадянської ініціативи "Збережи старий Київ!" поширили під час мітингу заяву (http://community.livejournal.com/saveoldkyiv/151647.html), в якій вітали зусилля Кличка стосовно зупинення незаконних забудов і збереження пам'ятки української історії і українського спорту - велотреку "Авангард", а також звернули увагу на інше скандальне будівництво - прямо над Аскольдовою могилою, що безповоротно знищить унікальний ландшафт київських схилів.

Також активісти влаштували невеличкий перформанс. Троє активістів залізли на дах прилеглого 8-поверхового будинку і розгорнули 15-метровий транспарант з текстом "Хто захистить Аскольдову?".

Активісти також скинули з даху кілька сотень листівок з текстом "Ні - нищенню велотреку! Ні - забудові Пейзажної алеї! Ні - будівництву на Аскольдовій могилі! Збережи старий Київ!"

Люди внизу помітили паперовий дощ листівок і звернули увагу на людей на даху.

Після виступу Кличка настав час запитань і відповідей. Другою питання задавала [info]supersymetria. Вона передала Віталію Кличку роздрукований план будівництва на Пейзажній алеї (за яким стоїть 7 номер виборчого списку Блоку Кличка Лев Парцхаладзе):

і запитала - чи подобається Кличку такий проект. Віталій відповів загальними фразами про необхідність мораторію на висотне будівництво в центрі Києва.

Тоді ж Інна зауважила, що цей план будівництва належить п. Парцхаладзе, на що у відповідь залунали звинуваченні у провокації. Кличко почав виправдовувати п. Парцхаладзе і казати, яка це поважана людина, голова Асоціації будівельників України. Тоді ж було продемонстровано копію інтерв'ю Парцхаладзе газеті "Дело": http://gazeta.delo.ua/news/2008-03-24/74203.html, де він говорить про свої види на Пейзажну алею.

Кличко сказав - зараз ми позвонимо Парцхаладзе, він приїде і все розкаже. Лев Ревазович так і не приїхав.

Прикро, що кандидат у мери, будучи публічним політиком і організовуючи зустрічи з виборцями, виявляється не готовим до незручних запитань, і навіть не знає як "красиво з'їхати". Дуже дякуємо за фото Тимуру (www.solomenka.org)!

Comments

(no subject) - [info] - May. 12th, 2008 08:52 am (UTC)
[info]chapeye wrote:
May. 12th, 2008 09:06 am (UTC)
ну шо ти постійно скаржишся?
попроси supersymetriya занести тебе в список, по якому вона розсилає анонси.

тебе одного забули - і вже всі погані :)
(no subject) - [info] - May. 12th, 2008 09:23 am (UTC)
[info]chapeye wrote:
May. 12th, 2008 09:25 am (UTC)
огоспаді.
тільки не кажіть, що Ви із тих людей, кого опромінюють.
(no subject) - [info] - May. 12th, 2008 09:38 am (UTC)
[info]kyanka wrote:
May. 12th, 2008 09:54 am (UTC)
Пане Іване!
Не ображайтеся! Ну, справді, не всі ж Вас знають особисто :)

З приводу кличківської акції - Інна правильно написала, що запрошувати туди ми не могли, бо це була б агітація. А як все відбудеться, й самі точне не знали. Наприклад, ми розраховували, що акція буде на самому велотреку, а вона була в гончарівському сквері, ну і так далі... Окрім власне даху, там ще екстріму було... Так що "офіційного анонсу" точно давати не могли...

Про Укрінформ - справді тупо завтикали. Тим більше, що коли обговорювали як це організувати, згадували Ваші круглі столи. Так що у Вас є добра нагода прийти, і сказати все, що Ви думаєте з цього приводу ;)
[info]supersymetriya wrote:
May. 12th, 2008 09:13 am (UTC)
ша! шо за паніка?
ми ж не могли людей запрошувати прийти на акцію кличка, правильно?

ну було б дивно, якби ми про це попередили в ком"юніті, погодьтесь? запросили б людей на акцію кличка?...дивно було б...та й хто б мені на акції тоді мікрофон в руки дав би взагалі? і знову ж таки, це ж не наша акція була, ми там просто взяли участь....

щодо круглого столу - я дуже перепрошую, що не подумала вас запросити одразу. єдине виправдання - що ось у мене окрім громадської діяльності, є ще мінімум дві роботи (а якщо добре порахувати - то і три), і в результаті цього якась інформація у мене може вилітати з голови...перепрошую за це.
(no subject) - [info] - May. 12th, 2008 09:24 am (UTC)
May. 12th, 2008 09:30 am (UTC)
Іване, ось це вже по-дитячому. правда.
ви можете нас називати "дітками", але в даному разі по-дитячому поводитесь Ви.
я Вас і ще двох осіб додала до списку запрошених на круглий стіл і сподіваюсь, що ви прийдете.
мені більше немає чого сказати. я вже вибачилась і підтвердила, що будемо раді вашій участі.
сподіваюсь на вашу конструктивну позицію.
[info]barabul6ka wrote:
May. 12th, 2008 08:59 am (UTC)
А еще нужно было его про строительство на месте Сенного рынка спросить!.. они ведь его побыстрей поламали, а теперь непонятно что - и людей рынка лишили и ничего не сроят.
...или может радоваться малому - хорошо, что не строят?
[info]horbal wrote:
May. 12th, 2008 09:31 am (UTC)
здається якраз питали його. на жаль я був на даху і тому не все чув
[info]mehaylek wrote:
May. 12th, 2008 06:19 pm (UTC)
а де саме дах?
[info]horbal wrote:
May. 12th, 2008 08:18 pm (UTC)
ну тіпа тут

[info]mehaylek wrote:
May. 12th, 2008 09:06 pm (UTC)
ок, покажеш при нагоді?
May. 12th, 2008 09:33 am (UTC)
я про це не знала...а у вас є більше інфо?
[info]kyanka wrote:
May. 12th, 2008 09:37 am (UTC)
Я не чула, щоб питали про Сінний.
Але то тема дуже окрема і дуже болісна.
На матеріали десь натрапляла - пошукаю. Але не сьогодні.
[info]m1n3r wrote:
May. 12th, 2008 10:50 am (UTC)
(no subject) - [info]toptopbot30 - May. 12th, 2008 12:00 pm (UTC) Expand
[info]horbal wrote:
May. 12th, 2008 12:27 pm (UTC)
надо же
[info]laskavy wrote:
May. 12th, 2008 02:51 pm (UTC)
Слава Роботамъ!

[info]horbal wrote:
May. 12th, 2008 03:04 pm (UTC)
Re: Слава Роботамъ!