Maxon Pugovsky ([info]m4x0n) wrote in [info]kiev_journalist,
@ 2006-02-22 14:32:00
Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Meet the Press
Неформальна зустріч представників преси і PR-галузі пройшла вчора ввечері у київському пабі Golden Gate. Установчу подію Meet the Press організували EBA PR Committee та Українська Асоціація PR (UAPR). Надалі такі зустрічі проходитимуть кожного третього вівторка щомісяця...

запрошую до свого "основного" блоґа - прочитати репортаж і враження від події Meet the Press:
За що журналісти і PR-спеціалісти люблять одне одного?.

до речі, якщо вам сподобається блоґ, то його записи синдикуються до ЖЖ. Можна читати нові надходження у своїй френд-стрічці, додавши канал [info]blogobig.

x-posted [info]pr_ua

(Post a new comment)

[info]c_nel
2006-02-22 06:49 pm UTC (link)
одно из самых бесполезных и бездарно организованных мероприятий, на которых я был за свою журналистскую практику. Сама постановка вопроса "За что не любят?" какая-то бредовая. Кто сказал что не любят? Журнал "Советник"? Одни "грамотеи" написали, другие подхватили? Да при чем тут любят или не любят, что за детский сад? Не любят работать с непрофессионалами, коих, к сожалению, хватает и среди PR-щиков, и среди журналистов, но их и среди других "профессионалов" хватает.
Непонятно также в чем смысл выступления главреда "Эксперта"? Ну пропиарил он журнал свой, хорошо, ладно, но зачем называть это "ключевым докладом мероприятия"? У EBA и Ассоциации ПиАрщиков что, какие-то особые предпочтения? Выглядело как-то некорректно по меньшей мере.
Словом, лучше бы потратили это время на работу, а не на болтологию. Уж простите, другим словом не назвать.

(Reply to this) (Thread)

[info]m4x0n
2006-02-22 08:35 pm UTC (link)
гадаю, що накладки з доповідями пов"язані з тим, що це перший раз.
у запрошеннях зазначалося, що главред Експерта виступить із доповідю на достатньо адекватну тему. Чому Іскандер Хісамов став розповідати про видавництво взагалі - не зрозуміло.

Обрали Іскандера думаю тому, що він був доступний на цей момент. До листів, що розислала ЕВА, також додали опитування "кого запрошувати на наступні зустрічі". У списку 15 осіб (включно із главредом Експерта) - переважно главреди ділової преси. треба обрати із них гостей для 9 посиденьок цього року (щомісяця, крім серпня). можна дописувати інші прізвища.

щодо болтології, то для більшості людей після 19 години уже важко займатися чимось крім розмов. такі зустрічі гарні як раз для спілкування і масового зав"язування контактів.

як на мене, корисно такі заходи проводити. хоча б для того, щоб сказати, "що за фігню ви парите" - тоді піарники краще зрозуміють, що треба журналістам, і навпаки (а це і є основна мета такого формату). Певен, наступні зустрічі будуть краще. Хоча для мене і ця була вельми продуктивною.

у мене були свої цілі - я їх виконав - я задоволений.

(Reply to this) (Parent)(Thread)

[info]c_nel
2006-02-22 09:30 pm UTC (link)
опять же повторюсь: меня возмутила сама постановка вопроса "За что не любят?" (или даже ненавидят, я не помню).

Дабы не показаться неконструктивным, отмечу, что есть целый ряд конкретных вопросов. Например: почему не стоит (или стоит) обращаться за комментарием к главе компании, а нужно к пиарщику (или наоборот)? Чем это для пиарщика грозит? Или, скажем, что должен сделать PR-щик прежде всего выходя на новую для себя работу? С точки зрения прессы. Да мало ли таких вопросов. Почему не подготовиться и не составить список таких вопросов, поговорив предварительно с PR-щиками и с журналистами? В чем ценность глобальных тем? Непрофессионально это выглядело.

Дай Бог чтобы в следующий раз выглядело лучше, но я уже не ходок. Лучше пару статей напишу за это время :)

Вполне возможно что это я работаю на узком компьютеном рынке и мне вполне достаточно той информации которой мы обмениваемся с "профильными" пиарщиками.

[info]m4x0n
2006-02-22 10:05 pm UTC (link)
там було "ненавидять" - цитата зі статті у якомусь російському журналі.

навадені питання дуже прості у теорії.

проблеми починаються з практикою. У більшості українських компаній погляд на ПР далекий від "класичного". Тому людина з назвою посади "ПР-менеджер" може займатися чим завгодно.

мда, здається, у комп"ютерній галузі проблем у взаємодії журналіст-піарник найменше.

[info]c_nel
2006-02-23 09:42 am UTC (link)
>навадені питання дуже прості у теорії.

>проблеми починаються з практикою.

тогда мне вообще непонятна цель мероприятия как такового :-)

(Reply to this) (Parent)

[info]kotyhoroshko
2006-02-23 03:41 pm UTC (link)
а хто це органызовував?

(Reply to this) (Thread)

[info]m4x0n
2006-02-25 03:08 pm UTC (link)
Не розумію сенсу питання. Друге речення першого абзацу:
Установчу подію Meet the Press організували EBA PR Committee та Українська Асоціація PR (UAPR).

[info]kotyhoroshko
2006-02-25 04:42 pm UTC (link)
я мав на увазі, персонально

(Reply to this) (Parent)

Create an Account
Forgot your login or password?
Login w/ OpenID
English • Español • Deutsch • Русский…