| galimsky ( @ 2008-03-16 19:58:00 |
Відкрите звернення до громадських активістів та журналістів
Щодо подій у Жовтневій лікарні
urnalist/651912.html
Щодо подій у Жовтневій лікарні
У вашій особі хочу звернутися до всієї журналістської спільноти.
Я безмірно поважаю прагнення лікарів Жовтневої лікарні забезпечити своїм хворим нормальне оточення на прилеглій території.
Я безмірно поважаю прагнення лікарів Жовтневої лікарні забезпечити своїм хворим нормальне оточення на прилеглій території.
Мені близькі та зрозумілі прагнення жителів вулиць Богомольця та Шовковичної убезпечити свої житла від можливих негативних наслідків будівництва циклопічної споруди на схилі пагорбу.
Не можна не вітати спроби дирекції Інституту фізіології АМН України вберегли історичне оточення скверу та садиби свого вчителя і засновника.
Все це гарні справи варті боротьби, самовідданості активістів та навіть певного героїзму, даруйте за пафос.
Проте є певні методи не гідні гарної справи.
Як лікар-епідеміолог, що безпосередньо дотичний до питання боротьби із особливо небезпечними інфекціями, від імені багатотисячної громади санітарно-епідеміологічної служби України хочу закликати припинити роздмухування безпідставної істерії щодо можливості поширення збудників особливо небезпечних інфекційних хвороб з місць колишніх поховань.
Така істерія не робить ні честі ані журналістам, ані громадськім активістам, не додає населенню довіри та поваги до лікарів, що самовіддано невдячно й тяжко працюють на збереження епідеміологічного добробуту столиці в умовах безмежного самодурства та свавілля "космічної влади", тотальної деградації державного управління галуззю.
Існує випробуваний століттями гігієнічний норматив - будівельні роботи та перепрофілювання земельної ділянки дозволяються через 50 років після останнього поховання.
Вірність цього твердження в даній конкретній ситуації була підтверджена неодноразовими лабораторними дослідженнями проведеними фахівцями Центральної, Київської міської та Київської обласної санітарно-епідеміологічних станцій.
ЖОДНИХ ЗБУДНИКІВ ЧУМИ, СИБІРКИ АБО ІНШИХ ЩО СТАНОВЛЯТЬ НЕБЕЗПЕКУ ПОШИРЕННЯ СЕРЕД НАСЕЛЕНЯ ЧИ РОБІТНИКІВ БУДІВНИЦТВА ВИЯВЛЕНО НЕ БУЛО.
Термін що минув після останнього поховання (більше 100 років) науково обґрунтовано гарантує абсолютну загибель всіх збудників інфекційних хвороб у землі окрім спороносних бактерій (працю та газової гангрени). Двох останніх за всякчас ви зможете знайти в себе на городі, в пилу книжкової шафи або навіть у свіжовипалому снігу.
А так званий "суворий дезінфекційний режим" запроваджений головним державним санітарним лікарем м.Києва, чергування лаборантів лабораторій особливо небезпечних інфекцій на будівництві, є безпідставними, професійно і науково не обґрунтованими кроками зробленими під тиском масової істерії і по своїй суті є актом безпідставного витрачання бюджетних коштів та витонченого знущання над висококваліфікованими фахівцями.
Зі сподіванням на розуміння
лікар-епідеміолог, державний службовець 11 рангу
Олексій Галімський