Читать статьи Что пишут наши читатели? Календарик Информация про "Интересный Киев" Интересный Киев Предыдущие статьи Предыдущие статьи Следующие статьи Следующие статьи
Интересный Киев - Захоплюючий Київ - Я тут заліз на одну металеву конструкцію...
История любви к одному Городу
mykolap
[info]interesniy_kiev
[info]mykolap
Add to Memories
Tell a Friend
Я тут заліз на одну металеву конструкцію...
Цікаво, що люди багатьох професій мають певні забобони на термінологію, з цими професіями пов’язану. Наприклад, цирковий назавжди образиться на слово "циркач", "пожежників" з "пожежними" я плутаю до цього часу, але на одне з цих слів означає не працівника пожежної безпеки, а погорільця. А от працівникам телецентру не можна казати на цю споруду "вишка". Вони тут же впадають в який транс і починають грізно кричати: "А чому на останкінську ви не кажете вишка! А при цьому нашу БАШТУ ображаєте, називаючи її якоюсь вишкою...!" Однім словом, як я зрозумів, башта - це така штука в середині якої народ сидить і працює, а вежа - просто дуже велика щогла на кшталт тієї, що у нас стояла в Биківні, або тієї, яка була у Варшаві.

Що ж, башта, так башта. Просто пам’ятайте це, коли підете лізти нагору. Бо вб’ють

22,52 КБ

взагалі, в середині труби виявилось так тісно, що фотоапарат просто не міг схопити деталей. Тому вибачайте за ракурс, але оцей ось люк, як у сабмарини це вхід до ліфту (самі двері ліфту - за червоним ланцюжком)

12,31 КБ

Ліфт їде дуже швидко і щоб піднятися до першого оцього рівня (вони так і кажуть - рівень) треба десь хвилини дві. Але для особливих мазохістів є і сходи на самий вершечок - ото вони ліворуч

12,91 КБ

Коли я вчився в школі, чомусь всі мої однокласники вважали, що там на горі обов’язково має бути ресторан. І моїм найбільшим розчаруванням виявилось, що ніякого ресторану там немає і не було. Проте було й відкриття: самий справжній зливний туалет на стометровій (чи скільки там метрів) висоті! Принцип дії об’єкта наразі до кінця не досліджено.

16,72 КБ

Вікна на цих рівнях не відкриваються взагалі, завдяки чому башта ще ні разу не використовувалася, як знаряддя самогубств. Але чомусь в наш час гуглемапії та вікімапії працівники передавального центру брутально забороняють робити знімки міста з вікон башти. Анахронізм просто. А оце власне кажучи те місце, звідки транслюються наші теле- і радіопрограми. Щоправда, спроби знайти (і знешкодити) передавальник радіо "Шансон" закінчилися катастрофічною невдачею

13,09 КБ

От власне і все. Вибачайте за якість фото, бо я до цього часу знімаю на плівку, а якість - це дефекти сканирування.
Comments
rice_the_winds From: [info]rice_the_winds Date: March 6th, 2008 12:47 pm (UTC) (Ссылка)
А види? Види з висоти де? :'-(
mik_kiev From: [info]mik_kiev Date: March 6th, 2008 12:53 pm (UTC) (Ссылка)
у гуглі :))
_black_jester_ From: [info]_black_jester_ Date: March 6th, 2008 01:32 pm (UTC) (Ссылка)
goldenkokos From: [info]goldenkokos Date: March 6th, 2008 01:02 pm (UTC) (Ссылка)
был-бы ресторан наверху, была-бы Башня. А так вышка.
generall From: [info]generall Date: March 9th, 2008 03:01 pm (UTC) (Ссылка)
БАШНЯ, бо бар є, але зачинений
wi1dcat From: [info]wi1dcat Date: March 6th, 2008 01:07 pm (UTC) (Ссылка)
это на дорогожичах ?
bes_soznatelnyi From: [info]bes_soznatelnyi Date: March 6th, 2008 03:00 pm (UTC) (Ссылка)
вряд ли, на дорогожичах "карандаш", а тут - "башня")))
mykolap From: [info]mykolap Date: March 6th, 2008 03:48 pm (UTC) (Ссылка)
яка за дивним збігом обставин знаходиться через дорогу від "карандаша" )))
bes_soznatelnyi From: [info]bes_soznatelnyi Date: March 7th, 2008 09:53 am (UTC) (Ссылка)
а и правда, прикольное совпадение)
выходит, что я был не прав)
yussouf From: [info]yussouf Date: March 6th, 2008 01:24 pm (UTC) (Ссылка)
а як туди потрапити?
_black_jester_ From: [info]_black_jester_ Date: March 6th, 2008 01:34 pm (UTC) (Ссылка)
Вот чуть другой взгляд на тот же объект
http://community.livejournal.com/novaya_com_ua/432.html

на самом деле у меня фоток оттуда больше, но выкладывать нет времени...
drfinger From: [info]drfinger Date: March 6th, 2008 03:34 pm (UTC) (Ссылка)
Коли я вчився в школі, чомусь всі мої однокласники вважали, що там на горі обов’язково має бути ресторан.
Ну так -- по аналогии с Останкинской. Там он таки есть, если еще никуда не делся. "Седьмое небо" называется.
From: (Anonymous) Date: March 6th, 2008 04:51 pm (UTC) (Ссылка)

Отметка 200 метров

Знаю, был.
vlysenko From: [info]vlysenko Date: March 6th, 2008 06:21 pm (UTC) (Ссылка)

Можна було відсканувати плівку й краще

А ресторан, по аналогії з Останкіно, обіцяли, анонсуючи проект. Так само, як нині обіцяють що завгодно, аби захопити земельну ділянку.
schredingerscat From: [info]schredingerscat Date: March 6th, 2008 08:10 pm (UTC) (Ссылка)
Интересно, что может сделать простой смертный, чтобы туда попасть :)
kurumpa From: [info]kurumpa Date: March 6th, 2008 10:21 pm (UTC) (Ссылка)
подозреваю, что заиметь удостоверение журналиста.
maddcat From: [info]maddcat Date: March 7th, 2008 12:44 am (UTC) (Ссылка)
Гы.гы.. 2.5 года назад...