| Завершаны адбор на конкурс Чайкоўскага |
[Feb. 26th, 2007|05:44 pm] |
XIII Міжнародны конкурс імя П.Чайкоўскага завершыў адбор удзельнікаў ува ўсіх чатырох спэцыяльнасьцях. Толькі сёньня сталі вядомыя удзельнікі-піяністы, іх сьпіс можна ўбачыць тут: http://www.xiiitc.ru/view.asp?competitors/piano Сапраўднай нечаканасьцю можна назваць тое, што з шасьцёх беларускіх піяністаў-заяўнікаў да конкурсу дапушчаны толькі адзін - Данііл Шлеянкоў. "За бортам" апынуліся Цімур Шчарбакоў, Вольга Сьцяжко, Павал Ялецкі, Расьціслаў Крымер і Аляксандар Палякоў. У непрыемным становішчы "рэзэрву" знаходзіцца вядомы расеец Андрэй Карабейнікаў. У іншых намінацыях ад Беларусі ўдзельнічаюць: Антаніна Жарава і Георгі Анішчанка (віялянчэль), Арцём Шышкоў (скрыпка), Тацяна Гаўрылава, Эдуард Мартынюк і Ільля Сільчукоў (сьпевы). Вашыя прагнозы? |
|
|
| Comments: |
Я ў лёгкім шоку ад такіх навінаў. Вакалістам даю такі прагноз: Мартынюк вылятае пасьля першага туру, Гаўрылава й Сільчукоў маюць шансы прайсьці ў другі тур, не далей.
Увогуле гэты "Чайнік" выглядае як прафанацыя.
Ня любіце вы Мартынюка, гэта заўважна... :)
Ня тое каб не люблю, але лічу, што вышэй за опэрэту ўсё адно ня скочыш. :)
Паглядзела сьпісы зноў. Можа быць яны наўмысна зарубілі моцных удзельнікаў, у тым ліку расейцаў, каб перадзяліць прэміі паміж "сваімі". Альбо прэстыж "Чайніка" каціцца долу зь яшчэ большай імклівасьцю...
Як вы ўважаеце, ці "Чайнік" больш або менш карумпаваны за іншыя конкурсы такога ж статусу (Брусэль, Варшава, Лідз, Хамамацу...)?
Не магу нічога сказаць на гэты конт, але тое, што адным прызавым фондам прэстыж конкурсу ня ўздымеш, -- гэта для мяне відавочна.
Анищинку я знаю и очень высокого о нем мнения.
Можно голосовать на моем Журнале!
Мне это будет трудно, ведь я не слышала других кандидатов. | |